Uzņēmumam Alcadrain, kas šobrīd ir lielākais Centrāleiropas sanitārās tehnikas ražotājs, aprit 25 gadi kopš dibināšanas Uzņēmumu ar sākotnējo nosaukumu Alcaplast dibināja Radkas Prokopovas un Františeka Fabičoviča ģimene Breclavā. “Sākām ar četriem darbiniekiem, kuri garāžā taisa armatūru garāžā. Mēs sasniedzām panākumus, jo saražotā produkcijā bija daudz lētāka un kvalitatīvāka nekā konkurentiem. Šodien Alca grupas gada pārdošanas apjoms sasniedz trīs miljardus kronu, un mēs nodarbinām gandrīz tūkstoti cilvēku.” rezumēja Alca grupas līdzīpašnieks Frantiseks Fabičovičs. Alca grupai pieder arī cauruļu sistēmu ražotājs FV Plast un moduļu sistēmu ražotājs Alcafix. Alca produkti tiek eksportēti uz vairāk nekā 70 valstīm visā pasaulē.

Alca jau no pašiem pirmsākumiem veic uzņēmējdarbību saskaņā ar ilgtspējīgas attīstības principiem. Tā tiecas uz tīru ražošanu, kuras laikā rodas tikai minimāls atkritumu daudzums, ideālā gadījumā – vispār bez atkritumiem. Produkti ir izgatavoti no 100% pārstrādājamiem materiāliem, un līdz 90% atkritumu var izmantot ražošanā atkārtoti. To, kuru uzņēmums nevar pārstrādāt, sašķiro un nosūta ekoloģiskai pārstrādei specializētiem uzņēmumiem. Grupa arī iestājas par efektīvu enerģijas pārvaldību. Tā pakāpeniski izvieto saules paneļus uz visiem ražošanas telpas jumtiem.

Par godu 25 gadu jubilejai 20.maijā Alcadrain uzņēmumā notiks atvērto durvju diena, uz kuru sirsnīgi aicināta plašāka sabiedrība. "Ikviens varēs pārliecināties par to, ka šeit ražošana notiek modernās telpās, izmantojot progresīvas tehnoloģijas, tostarp robotus," ar pasākumu iepazīstināja Radka Prokopova.

depo-vecerni-2_alca
depo-vecerni-2_alca
hala
hala
hala_e_02
hala_e_02
lanzhotska
lanzhotska
_68c7861
_68c7861
_irl3187
_irl3187
_mg_6410_v4
_mg_6410_v4