Savā 25.dzimšanas dienā Alca sev "uzdāvināja" jaunu izplatīšanas zāli E. No modernās ēkas, kuras izmēri atbilst divarpus futbola laukumu lielumam, visa Alca Group produkcija tiks piegādāta uz visu Eiropu.

Jaunā E halle, kuras vērtība pārsniedz simts miljonus kronu, ir viena no lielākajām ēkām uzņēmuma vēsturē. "Mēs esam lepni, ka esam nodevuši ekspluatācijā ēku, kas, pateicoties modernajām tehnoloģijām, ne tikai atvieglos mūsu darbinieku darbu, bet tajā pašā laikā ir uzņēmuma tehnoloģiskā brieduma apliecinājums," saka Radka Prokopová, Alca Group līdzīpašniece un izpilddirektore. Objekts uzbūvēts rekord īsā laikā, astoņu mēnešu laikā.

Jaunajā hallē ir līdz 17,5 tūkstošiem palešu vietu un tā ir četras reizes lielāka par pašreizējo. Revolucionārs elements ir arī nolaižamas stelāžas, kurās vienā pusē sakrautas paletes, no otras tās zem sava svara slīd pa rullīšu sliedi līdz vietām, kur tās tiek izņemtas un pārvietotas tieši uz automašīnām. Halles E darbība ir balstīta uz mūsdienu tehnoloģijām. To apsilda ar blakus esošās ražotnes C halles pārpalikto siltumu ar pazemē iebūvēto enerģijas kanāla palīdzību. Gandrīz visu halles jumtu sedz 1 megavata saules paneļu elektrostacija. Apvienojumā ar saules paneļiem uz pārējiem telpas jumtiem, saulainā laikā visa ražotne saražos vairāk enerģijas, nekā patērē.

Jaunajās telpās ietilpst arī trīsstāvu administratīvā ēka Papildus birojiem un plašām ģērbtuvēm ir arī telpa kravas automašīnu vadītājiem Jaunajās telpās viņiem tiks piedāvāts izcils aprīkojums, piemēram, virtuvīte, dušas ar karsto ūdeni vai interneta pieslēgums.

hala_e_02
hala_e_02
hala_e_03
hala_e_03
hala_e_07
hala_e_07
hala_e_08
hala_e_08
img_20230221_131957
img_20230221_131957